Hva er Performance Marketing?

Bilde av Campaign Creators via Unsplash

I noen av mine andre blogginnlegg, har jeg tatt opp forskjellige markedsføringsstrategier som inbound marketing, growth hacking og e-postmarkedsføring. Markedsføringsverdenen er veldig stor, og det finnes naturligvis mange flere strategier enn det jeg har tatt opp tidligere som man kan implementere i sin kampanjeplan for å fremme vekst i egen bedrift. 

Noen markedsføringsstrategier innebærer at man må investere penger som ikke garanterer noe avkastning. For noen, spesielt startup-selskaper, innebærer det en større risiko som kanskje skaper en negativ ROI (Return on Investment). Det finnes derimot en strategi som måler “suksess” der man kun betaler når ønskede aktiviteter og mål blir fullført. I dette blogginnlegget, skal jeg forklare hvordan performance marketing fungerer og hva slags fordeler man får ut av å bruke performance marketing som sin strategi. 

Hva er performance marketing?

Performance marketing ligger i navnet – dette er en strategi som måler prestasjon der mye av makten ligger i hendene på markedsføreren. I stedet for å bruke mange tusen kroner på branding, fokuserer man kun på hva slags prestasjoner som er gjennomført før man betaler penger. 

For å forklare det på en annen måte, bestemmer man hvilke aktiviteter og mål som skal gjennomføres. Noen eksempler på mål kan være et lead, et klikk på nettsiden eller en transaksjon.

Hvordan måler man prestasjon?

Når man markedsfører ved bruk av performance marketing, er det flere måter å måle prestasjon på.

  • Cost Per Impression (CPM): Beløpet man betaler per tusen ganger kampanjen blir vist
  • Cost Per Click (CPC): Beløpet man betaler når kampanjen blir trykket på.
  • Cost Per Sales (CPS): Beløpet man betaler når et salg blir gjennomført ved at noen interagerer med reklamen.
  • Cost Per Leads (CPL): Beløpet man betaler når en potensiell kunde legger fra seg kontaktinformasjon som et direkte resultat av kampanjen.
  • Cost Per Acquisition (CPA): Beløpet man betaler når en spesifikk handling blir gjennomført, som for eksempel et salg eller et klikk på nettsiden. 

Fordeler med performance marketing

Det finnes flere fordeler med performance marketing. Det er en strategi som er lav risiko. Forskjellen mellom performance marketing og mange tradisjonelle markedsføringsstrategier er hvor man legger fokuset. I performance marketing, betaler man hver gang et mål blir gjennomført. Dette innebærer at man slipper å kjøpe annonseplass på en nettside som ikke garanterer noen konverteringer – en høy risiko strategi. I tillegg til det, er performance marketing målbart. Målbare aktiviteter innebærer at man på en lett måte kan se om man får negativ eller positiv ROI. Med den informasjonen i bakhodet, kan man justere på sin strategiplan for å sørge for høyere avkastning. 

// Kim

Kildehenvisning
Elharar, Nir (2017). How to Get Started With Performance Marketing. Hentet den 14.06.2020 fra: https://www.outbrain.com/blog/performance-marketing/
Feldman, Barry (2020). An Introductory Guide to Performance Marketing. Hentet den 14.06.2020 fra: https://blog.taboola.com/introductory-guide-performance-marketing
Johanson, Lars (2017). Hva er Performance Marketing? Hentet den 14.06.2020 fra: https://synlighet.no/blogg/hva-er-performance-marketing/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *